Måltider, frukt og grønt

AKS Bestum tilbyr frokost til morgenfugler som kommer mellom 07.30- 08.00.

Det serveres rundstykker med diverse pålegg og vann til drikke på mandag til torsdag, fredager får barna lage ostesmørbrød og drikke apelsin- eller eplejuice.

Når AKS tar over etter skolens slutt spiser barna matpakken sin i klasserommene sine. Det er derfor viktig at dere sender med barna nok mat til to måltider hver dag.

Når innetiden på basene starter får barna endten kutte selv eller servert oppskåret frukt og grønt.

Vi har fokus på mat og helse, og prøver etter beste evne å tilby matlaging på skolekjøkkenet og ute i naturen så fort vi ser mulighet for det.

4.trinnsbasen har egen vennskapskafè på basen en dag i uka.

- Måltidet i seg selv handler om mer enn å bli mett. Måltidet er viktig for elevenes fysiske og sosiale velvære, og det skal bidra til at elevene får energi til å holde aktivitetsnivået ut dagen. Måltidet er en viktig arena for læring av sosiale ferdigheter, slik som gode måltidsvaner og skikker. Matlaging som aktivitet kan være en arena for utvikling av de grunnleggende ferdighetene og språklig kompetanse.