Naturekspertene

Naturekspertene dekker temaområdet natur, miljø og bærekraftig utvikling i Rammeplanen. Her står det:

Elevene skal gis varierte muligheter for å bli glade i naturen og nærmiljøet. De skal lære å ta vare på naturen og bidra til bevisste handlinger for et bedre miljø.

Elevene bruker ukentlig nærmiljø og naturen som arena for læring. Aktiviteter i naturen knyttes til skolens arbeid i f.eks. naturfag, praktiske og estetiske fag og grunnleggende ferdigheter. Elevene skal lære å ta klimabevisste valg både i nåtid og for fremtiden.

Elevene
• utforsker og får kjennskap til nærmiljøet
• lærer å orientere seg og å bevege seg trygt
• opplever, beskriver og har samtaler om naturen gjennom alle årstider