Måltider, frukt og grønt

Mat kan være fargerikt, næringsrikt og smakfullt. Mat kan være samlende, sosialt og gøy. Vi ønsker at all matlaging og alle måltider på AKS også skal oppleves som inkluderende og trygg for alle.

Inkluderende og trygg mat

Helsedirektoratet sier at det bør tas hensyn til elever med matallergier og matintoleranser. AKS Bestum har besluttet at all matlaging og alle måltider som serveres på AKS skal være glutenfri, melkefri og uten nøtter. Dette for at alle barn skal føle seg inkluderte og at de kan være trygge på at de tåler maten de tilbereder og spiser.

Fem om dagen

AKS Bestum ønsker å bidra til barnas inntak av minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær om dagen, jfr.  Helsedirektoratets oppfordring om dette.
Vi skal bli kjent med enda flere fargerike, næringsrike, smaksrike grønnsaker, frukter og bær som skal stekes, kokes eller nytes rå. Dette skal implementeres i matlaging på skolekjøkkenet, tilberedning av mat på bål i skogen, den hyggelige stunden rundt frokostbordet på morgenåpning.

Frokost på AKS

AKS Bestum tilbyr frokost til morgenfugler som kommer mellom kl. 07.30 - 08.00. Frokosttilbudet på AKS Bestum på morgenåpent endres til deilig, varm havregrøt med varierende, fargerik og smaksrik topping hver dag. Glutenfri, melkefri og nøttefri, selvfølgelig.

Spising på AKS

Når AKS tar over etter skolens slutt, spiser barna matpakken sin i klasserommene sine. Det er derfor viktig at dere sender med barna nok mat til to måltider hver dag.

Frukt på AKS

Når innetiden på basene starter får barna endten kutte selv eller bli servert oppskåret frukt og grønt.