Biblioteket

biblioteket

Vi er glade for at biblioteket blir brukt aktivt, men for at det skal bli et hyggelig sted å være, i tillegg til at vi skal ivareta et effektivt utlån av bøker, er det noen regler som alle må følge opp.

• Du skal ha med eget lånekort når du låner bøker
  • Husk å levere lånekortet tilbake til læreren din
  • Du kan låne inntil tre bøker
  • Du må levere bøkene du har lånt før du låner en ny(e)
  • Bøkene kan lånes i 4 uker
  • Lånte bøker legges alltid i bokkassen inne på biblioteket eller i bokskapet utenfor biblioteket
  • Du må ALDRI låne bøker fra bokkassen (låner du bøker fra bokkassen vil andre få problemer)
  • Alle bøker som tas ut fra biblioteket må ”lånes”, dvs registreres før du går ut av biblioteket
  • Bøker som blir ødelagt/mistet erstattes med ny bok av samme slag eller kr. 300,-
  • Purrebrev blir sendt ut ca. en gang pr. mnd
  • Bøker som er purret MÅ leveres med en gang. Gi beskjed hvis du ønsker å låne boken lengre, eller mener at denne boken allerede er levert inn

Samling og bibliotekbruk

Bestanden pr. 31.12.10 er: 3577 fagbøker, 3919 skjønnlitterære bøker, ca. 100 DVD-filmer og ca. 70 lydbøker på CD.

I 2010 ble det lånt 19422 fra biblioteket, hvorav 8225 var faglitterære bøker, mens 11197 var skjønnlitterære bøker.

Vi gleder oss over at aktiviteten på biblioteket øker hele tiden.

Undervisning

Alle elever får hvert år et kurs i "Bruk av biblioteket". Her lærer de om bibliotekregler, låneregler, selvbetjent utlån og bøkenes plassering.

3.-7.trinn har fått opplæring i å låne bøker selv på PC, ved hjelp av ”Selvbetjent utlån”.

Velkommen til biblioteket!

Åpningstider og bemanning

Biblioteket har varierte åpningstider, og det er en til to lærere til stede i åpningstiden. Utenom åpningstidene kan elevene besøke biblioteket sammen med sin egen lærer.

Mandag: 08.30 - 13.00
Tirsdag: 09.00 - 12.45
Onsdag: 10.15 - 12.45
Torsdag: 09.00 - 11.45
Fredag: Stengt

Ønsker du å ta kontakt med biblioteket, kan du ringe 24 12 49 22 eller sende e-post til Linda.

Søk i bibliotekets bøker

Nå kan du endelig lete deg gjennom alle bibliotekets bøker! Hvis du klikker her, kan du søke opp både bøker og filmer, og se hvilke bøker som passer for deg før du går på biblioteket for å låne en bok.