Hovedseksjon

Felles regler for bruk av IKT-utstyr i Osloskolen

Elev på ipad
  1. PC-er og læringsbrett i Osloskolen er verktøy for skolearbeidet. Det er skolen som eier utstyret, og det skal behandles forsiktig og tas godt vare på.
  2. IKT-utstyret skal brukes til læringsaktiviteter. Bruk ikke utstyret til å søke etter upassende innhold, som vold og pornografi.
  3. Passord er viktig og privat. Bruk ditt eget brukernavn og pass på at det bare er ditt. Velg et lurt passord som du holder for deg selv.
  4. Vær en god venn, også på internett. Si fra til en voksen hvis du opplever noe som ikke er greit.
  5. Tenk deg godt om før du deler personlige bilder og opplysninger om deg selv og andre på internett. Husk at du ikke kan dele bilder av andre uten å spørre om lov.

Tips og råd:

  • Husk at internett aldri glemmer. Det du publiseres, kan bli der for alltid.
  • Husk at hvem som helst kan skrive tekster på internett, og det som står der trenger ikke være sant. Sjekk kilder og still spørsmål hvis du er usikker på om noe du leser på nett er riktig.
  • På internett kan du finne og dele informasjon, bilder, video og musikk. Husk at det ikke er alt du kan bruke fritt og at du må ta med informasjon om kilden til det du bruker.
  • Gjør deg godt kjent med råd og anbefalinger for nettvett og tygg bruk av IKT. For eksempel www.dubestemmer.no eller https://www.ung.no/nettvett/